Nieuws

Nieuwe uitgave VO Raad mede geschreven door BOS-IO Tom Adams

Onlangs is een nieuw katern verschenen in de kwaliteitsreeks/verdieping van het Platform Samen Opleiden van de VO Raad. Het is geschreven door Tom Adams (IO van FLOT bij BOS), Bob Koster en Perry den Brok en gaat over de beheersing van klassenmanagement van aanstaande leraren, de uitdagingen waar zij in de praktijk tegenaan lopen, hoe het leerproces verloopt en hoe opleiders – vanuit scholen en instituten – hen daarbij kunnen ondersteunen.

De inhoud van dit katern is gebaseerd op het promotieonderzoek van Tom Adams. De aanstaande leraren die aan het onderzoek deelnamen waren vierdejaars studenten die werkzaam waren binnen de BOS. Tom zag dat zij worstelen met klassenmanagement, en dat het een zoektocht was om daarbij op de leerwerkplek gerichte begeleiding te krijgen. De wijze waarop aanstaande leraren leerden en een succesvolle leerroute vonden was zelden standaard of overdraagbaar. Er waren meerdere manieren en wegen om klassenmanagementvaardigheden te verwerven. 

17 maart 2023

Aanmelding BOS event 6 februari 2024 is geopend!

Meld je aan via de QR code op de flyer! (zie downloads)
12 januari 2024
lees verder

Een nieuwe nieuwsbrief!

In deze nieuwsbrief vind je alle actuele informatie over de partners en ontwikkelteams van BOS!
18 december 2023
lees verder

BOS collega Tom Adams gepromoveerd!

Tom Adams heeft op 15 september 2023 zijn proefschrift: “Learning to navigate classroom dynamics”, zeer knap verdedigd en daarbij de doctors graad behaald.
22 september 2023
lees verder

Een nieuwe nieuwsbrief!

In deze nieuwsbrief vind je alle actuele informatie over de BOS!
3 juli 2023
lees verder

Weer vijf schoolopleiders geregisteerd bij Velon

Deze week hebben vijf schoolopleiders van BOS het traject om zich te registeren als lerarenopleider in het Beroepsregister van Velon succesvol afgesloten.
6 april 2023
lees verder

Nieuwe uitgave VO Raad mede geschreven door BOS-IO Tom Adams

Er is een nieuw katern verschenen in de kwaliteitsreeks/verdieping van het Platform Samen Opleiden van de VO Raad. Een van de auteurs is Tom Adams, IO van FLOT bij BOS.
17 maart 2023
lees verder

Een nieuwe nieuwsbrief!

In deze nieuwsbrief vind je weer alle actuele informatie van de ontwikkelteams en partners van BOS
14 maart 2023
lees verder