Nieuws

Professionalisering SO, IO en WPB

Professionaliseringsplan

Natuurlijk vinden we het binnen BOS belangrijk dat we met en van elkaar leren en ons blijven ontwikkelen, net als onze studenten. We organiseren daarom verschillende professionaliseringsbijeenkomsten voor het begeleidingsteam: schoolopleiders (SO), instituutsopleiders (IO) en werkplekbegeleiders (WPB).

In het professionaliseringsplan van BOS beschrijven we de uitgangspunten van professionaliseren binnen BOS. Wat vinden we belangrijk? Wat willen we bereiken? Welke thema's laten we in ieder geval aan bod komen?

Professionaliseringsaanbod 2021-2022

In deze flyer lees je meer over het aanbod in 2021-2022: welke bijeenkomsten worden georganiseerd, wanneer vinden ze plaats en op welke doelgroep zijn ze gericht? Op dit moment is nog niet bekend op welke locatie de bijeenkomsten zullen zijn. In principe zal dat zijn bij een van de scholen of instituten in Breda of Tilburg. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen, wordt een bijeenkomst wellicht ook op meer locaties aangeboden.

We gaan ervan uit dat elke SO/IO aanmeldt voor ten minste drie van de bijeenkomsten en elke WPB voor ten minste twee van de bijeenkomsten.

Je kunt je via dit formulier aanmelden voor de bijeenkomsten. Vergeet niet deze alvast in je agenda te zetten. Je ontvangt uiterlijk een paar weken voor de betreffende bijeenkomst meer informatie.

19 juli 2021

Wiskundeproject ESoE

ESoE biedt een traject aan om leerlingen VWO-onderbouw te laten nadenken over de inhoud en vaardigheden binnen wiskunde. Onder begeleiding van een ESoE-coach, ontwerpen leraren wiskundelessen.
4 oktober 2021
lees verder

De laatste nieuwsbrief van 2020-2021!

In deze nieuwsbrief vind je weer alle actuele informatie van de ontwikkelteams en partners van BOS
21 juli 2021
lees verder

Professionalisering SO, IO en WPB

Natuurlijk vinden we het binnen BOS belangrijk dat het begeleidingsteam van en met elkaar leert en blijft ontwikkelen. We organiseren daarom verschillende professionaliseringsbijeenkomsten.
19 juli 2021
lees verder

Op zoek naar een stageplek of baan binnen BOS?

Op deze plek verzamelen we de stageplekken en vacatures die BOS-scholen op hun site hebben gepubliceerd. Kijk snel of er een vacature of stageplek is die misschien voor jou interessant is!
25 juni 2021
lees verder

Professionaliseringsmiddag SO's en IO's

Op 4 maart vindt een professionaliseringsmiddag plaats waarin school- en instituutsopleiders van BOS samen aan de slag gaan met de verschillende rollen binnen het opleidingsteam en met intervisie.
24 februari 2021
lees verder

Bètatalent gezocht!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word leraar! Meld je aan voor de informatiebijeenkomst van de TU/e en Trainees in Onderwijs op 16 december.
1 december 2020
lees verder

Derde nieuwsbrief is verzonden!

In deze derde nieuwsbrief van BOS meer info over de eerste verdiepingsmiddag, stage begeleiden in coronatijd, online machtigingen voor studenten, aandacht voor inductie en meer.
26 november 2020
lees verder

De eerste officiële BOS-studenten zijn gestart!

Vandaag zijn in totaal 49 eerstejaars studenten gestart met hun oriënterende stage op een van de BOS-locaties. Zij zijn de eerste studenten die deel gaan nemen aan het BOS-programma.
19 november 2020
lees verder

Stage begeleiden in coronatijd

De aanwezigheid van stagiairs op school betekent natuurlijk meer mensen erbij op de werkplek, wat vanwege corona een extra risico inhoudt. Hoe zorgen we dat we samen voor een coronaproof stage?
17 november 2020
lees verder

Startbijeenkomsten werkplekbegeleiders

De afgelopen weken vonden vier online startbijeenkomsten plaats waaraan in totaal ruim 80 werkplekbegeleiders en andere belangstellenden deelnamen.
11 november 2020
lees verder