Nieuws

Wiskundeproject ESoE

Altijd al je wiskundelessen willen veranderen? Grijp nu je kans!

Voor scholen die geïnteresseerd zijn, biedt ESoE in het schooljaar 2022-23 een nieuw, uitdagend traject aan om leerlingen uit VWO-onderbouw op een diep niveau te laten nadenken over de inhoud en vaardigheden binnen wiskunde. Onder begeleiding van een ESoE-coach, ontwerpen leraren wiskundelessen volgens een “Lesson Study” cyclus. Een Lesson Study cyclus is een wetenschappelijk bewezen, krachtige aanpak om lessen naar een hoger niveau te tillen. In een Lesson Study team werken wiskundedocenten samen aan het plannen, uitvoeren en evalueren van lessen. Deze samenwerking biedt de kans te leren van elkaars perspectieven, ervaringen en inzichten en op de hoogte te geraken van nieuwe theoretische inzichten van gerenommeerde wetenschappelijke onderzoekers. Het traject maakt deel uit van een groter internationaal, vergelijkend onderzoeksproject LESSAM, waar naast ESoE ook collega-instituten en scholen uit België, Griekenland en Cyprus bij zijn aangesloten.

Komende weken (najaar 2021) zijn we nog op zoek naar docenten (wiskunde) die mee willen werken aan de validatie van de wiskunde test.

Ben jij, of is je school geïnteresseerd om deze  unieke kans te grijpen en te profiteren van de wiskundige en onderwijskundige know-how van ESoE en/of als je nog vragen hebt neem dan contact op met Dr. Annemieke Vennix (j.vennix@tue.nl); Dr. Alexander Schüler-Meijer (a.k.schuelermeyer@tue.nl) of Prof.dr. J. Vermunt (j.d.h.m.vermunt@tue.nl). 

Daarnaast willen we PLG’s starten met als thema Challenge based learning.

4 oktober 2021

Wiskundeproject ESoE

ESoE biedt een traject aan om leerlingen VWO-onderbouw te laten nadenken over de inhoud en vaardigheden binnen wiskunde. Onder begeleiding van een ESoE-coach, ontwerpen leraren wiskundelessen.
4 oktober 2021
lees verder

De laatste nieuwsbrief van 2020-2021!

In deze nieuwsbrief vind je weer alle actuele informatie van de ontwikkelteams en partners van BOS
21 juli 2021
lees verder

Professionalisering SO, IO en WPB

Natuurlijk vinden we het binnen BOS belangrijk dat het begeleidingsteam van en met elkaar leert en blijft ontwikkelen. We organiseren daarom verschillende professionaliseringsbijeenkomsten.
19 juli 2021
lees verder

Op zoek naar een stageplek of baan binnen BOS?

Op deze plek verzamelen we de stageplekken en vacatures die BOS-scholen op hun site hebben gepubliceerd. Kijk snel of er een vacature of stageplek is die misschien voor jou interessant is!
25 juni 2021
lees verder

Professionaliseringsmiddag SO's en IO's

Op 4 maart vindt een professionaliseringsmiddag plaats waarin school- en instituutsopleiders van BOS samen aan de slag gaan met de verschillende rollen binnen het opleidingsteam en met intervisie.
24 februari 2021
lees verder

Bètatalent gezocht!

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Word leraar! Meld je aan voor de informatiebijeenkomst van de TU/e en Trainees in Onderwijs op 16 december.
1 december 2020
lees verder

Derde nieuwsbrief is verzonden!

In deze derde nieuwsbrief van BOS meer info over de eerste verdiepingsmiddag, stage begeleiden in coronatijd, online machtigingen voor studenten, aandacht voor inductie en meer.
26 november 2020
lees verder

De eerste officiële BOS-studenten zijn gestart!

Vandaag zijn in totaal 49 eerstejaars studenten gestart met hun oriënterende stage op een van de BOS-locaties. Zij zijn de eerste studenten die deel gaan nemen aan het BOS-programma.
19 november 2020
lees verder

Stage begeleiden in coronatijd

De aanwezigheid van stagiairs op school betekent natuurlijk meer mensen erbij op de werkplek, wat vanwege corona een extra risico inhoudt. Hoe zorgen we dat we samen voor een coronaproof stage?
17 november 2020
lees verder

Startbijeenkomsten werkplekbegeleiders

De afgelopen weken vonden vier online startbijeenkomsten plaats waaraan in totaal ruim 80 werkplekbegeleiders en andere belangstellenden deelnamen.
11 november 2020
lees verder