De Nassau

STERK NAAR DE TOEKOMST!  

De Nassau is een scholengemeenschap voor tto, vwo, havo en mavo met circa 1800 leerlingen. De school heeft twee gebouwen. In het gebouw aan de De la Reijweg zijn de afdelingen tto-, vwo- en havo gehuisvest (ca 1350 leerlingen) en in het andere gebouw aan de Paul Krugerlaan is onze mavoafdeling (ca 450 leerlingen).  

Leerlingen krijgen op De Nassau de mogelijkheid individuele keuzes te maken en zichzelf te verdiepen, verrijken en versterken. Dit krijgt vorm in het mentor-major-minor principe, waarin leerlingen een deel van hun eigen lesprogramma samenstellen.  

De Nassau verzorgt modern en vooruitstrevend onderwijs, waarbij we onze leerlingen goed voorbereiden op hun toekomst. Dit zie je onder andere terug in de digitalisering van het onderwijs op De Nassau. Iedere leerling bij ons op school werkt op een laptop. Daarnaast beschikt ons Medialab op beide locaties over moderne onderwijstechnieken voor onze leerlingen en docenten. Zo maken Nassauleerlingen onder andere gebruik van de 3D-printer, VR-bril en green screen en passen de docenten de moderne technieken toe binnen het majordeel en de minors. Digitalisering biedt bovendien actueel onderwijs op maat. Al onze afdelingen hebben een verrijkende leerlijn binnen De Nassau Academie. Hierin krijgt iedere leerling een rijk aanbod aan Academieminors en nemen leerlingen deel aan Academielezingen.  

Op De Nassau bieden we medewerkers en stagiars een plezierig werkklimaat met veel collegialiteit. We leren je graag kennen! Je krijgt veel ruimte om jezelf te ontwikkelen als toekomstig docent. Ook hierin vinden we het maken van eigen keuzes op het gebied van verdiepen, verrijken en versterken erg belangrijk. We horen graag jouw mening en wensen, zodat we samen kunnen werken aan goed onderwijs. Sterk naar de toekomst!