Reeshof College

Bij ons krijg je meer dan een diploma! We vinden het belangrijk dat leerlingen goed zijn voorbereid op hun toekomst. De samenleving vraagt steeds meer van ze. Wij gaan daarom terug naar de basis. Laten kinderen ontdekken wie ze zijn, wat ze kunnen, hoe ze zich moeten gedragen én hoe ze contact maken. Dat vergroot hun zelfvertrouwen. Het zorgt er ook voor dat leerlingen hun talenten beter benutten en ze bij lastige punten om hulp vragen. We bieden een positieve aanpak waardoor kinderen groeien. Daarnaast zijn we duidelijk in wat we verwachten. We kunnen daar wel streng in zijn.

Wedden dat je veel meer kunt dan je denkt?

Wij leggen de lat net iets hoger dan je misschien verwacht. Dat doen we bewust. We dagen docenten én kinderen uit om het steeds net iets beter te doen. We werken elke dag samen aan een open en veilige sfeer. We zijn duidelijk in wat we verwachten en wat er nodig is. Als er iets is, lossen we dat zo snel mogelijk op. Dit zorgt ervoor dat leerlingen beter leren én ze verder komen. Leerlingen stromen daardoor vaak door naar een hoger niveau. Daar zijn we trots op.

We geven kinderen graag de ruimte om een goede keuze te kunnen maken voor een specifieke richting en vervolgopleiding. Dat doen we door leerlingen een actieve rol te geven binnen én buiten de school. We laten je zoveel mogelijk kennismaken met de praktijk. Bij ons leer je vooral door te doen. Dan ontdek je sneller waarom je iets leert en hoe het werkt. Wat je leuk én minder leuk vindt. Wedden dat je veel meer kunt dan je denkt?

Twee scholen en één onderwijsconcept

Het Reeshof College biedt officieel twee scholen onder één dak. We vormen een breed vmbo met een gedeeld onderwijsconcept. De leerlingen van de basis- en de kaderberoepsgerichte leerweg vallen wettelijk en administratief onder Onderwijsgroep Tilburg (OGT). De leerlingen van de gemengde- en theoretische leerweg onder Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg (SOVOT).