Over Tilburg Center of the Learning Sciences (TiCeLS)

Het Tilburg Center of the Learning Sciences (TiCeLS) van Tilburg University verbindt wetenschap en praktijk op het gebied van onderwijs en professionalisering.

Bij TiCeLS kun je op Universitair niveau een opleiding volgen tot docent in het voortgezet onderwijs en je ook daarna als docent blijven ontwikkelen. Wij zijn een kenniscentrum voor onderwijs, onderzoek en professionalisering dat inspireert en bruggen bouwt.

We leiden kritische en zelfbewuste leraren op, voeren onderwijsonderzoek uit en ondersteunen leraren in hun professionalisering. Daarbinnen richten we ons op vier thema’s: bewuste geletterdheid, digitalisering in het onderwijs, burgerschap en het leren van docenten.  

Docentprofessionalisering

Wij bieden professionaliseringsactiviteiten aan voor leraren in het voortgezet onderwijs op het gebied van vakinhoud, didactiek en onderzoek. In onze activiteiten leggen wij steeds de link tussen de onderwijspraktijk en wetenschappelijke onderbouwing aan de hand van literatuur en onderzoek. Ons aanbod bestaat uit verschillende workshops, trainingen en cursussen, maar we leveren ook maatwerk voor specifieke vragen.

Onderzoek

In het Tilburg Center of the Learning Sciences zijn wij bezig met onderzoek dat gericht is op onderwijs en leren, met name binnen de vier thema’s die hierboven genoemd zijn. Onderzoek helpt ons om het onderwijs beter te begrijpen en te vernieuwen.

Opleiden

De Universitaire Lerarenopleiding Tilburg (ULT) biedt opleidingen aan waarmee je een eerstegraadslesbevoegdheid of een (beperkte) tweedegraadslesbevoegdheid kunt halen. Hiermee kun je aan de slag als leraar in het voortgezet onderwijs.