26 resultaten (0,001 seconden)

Zelfscan WPB

Doel van de zelfscan is WPB bewuster maken van de missie en visie van BOS en hun eigen sterke en ontwikkelpunten als WPB om verder te kunnen groeien in die rol.

 • Praktische uitvoering

Afspraken begeleiding door WPB

In dit document vinden alle WPB van BOS allerlei handige tips en afspraken ten aanzien van de begeleiding van studenten.

 • Afspraken en beleid

Katern VO Raad: Klassenmanagement op de werkplek

In de kwaliteitsreeks/verdieping van het Platform Samen Opleiden van de VO Raad is een nieuw katern verschenen: Klassenmanagement op de leerwerkplek: hoe kun je aanstaande leraren daarbij ondersteunen?

Het is geschreven door Tom Adams (IO van FLOT bij BOS), Bob Koster en Perry den Brok.  Dit katern gaat over de beheersing van klassenmanagement van aanstaande leraren, de uitdagingen waar zij in de praktijk tegenaan lopen, hoe het leerproces verloopt en hoe opleiders – vanuit scholen en instituten – hen daarbij kunnen ondersteunen.

De inhoud van dit katern is gebaseerd op het promotieonderzoek van Tom Adams. De aanstaande leraren die aan het onderzoek deelnamen waren vierdejaars studenten die werkzaam waren binnen de BOS. Tom zag dat zij worstelen met klassenmanagement, en dat het een zoektocht was om daarbij op de leerwerkplek gerichte begeleiding te krijgen. De wijze waarop aanstaande leraren leerden en een succesvolle leerroute vonden was zelden standaard of overdraagbaar. Er waren meerdere manieren en wegen om klassenmanagementvaardigheden te verwerven. 

 • Achtergrondinformatie en inspiratie

BOS Event Presentatie De Hoveniers bevlogenheid

Dit is de presentatie bij de workshop die Kick van Tulder en Sander de Kock van DeHoveniers hebben verzorgd op het BOS Event van 7 februari 2023 over de Bevlogenheid, een voorbeeld uit de praktijk.

 • Achtergrondinformatie en inspiratie

BOS Event Presentatie Transitie Educatieve Opleidingen Fontys

Dit is de presentatie bij de workshop die Sabijn Vijlbrief en Brenda Cervenka hebben verzorgd op het BOS Event van 7 februari 2023 over de Transitie Educatieve Opleidingen van Fontys over de toekomst van de lerarenopleidingen. 

 • Achtergrondinformatie en inspiratie

Afspraken stagevergoeding BOS

In dit document is te lezen wat de afspraken zijn en procedure is rondom stagevergoeding bij BOS (alleen voor afrondende stage)

 • Afspraken en beleid

Handreiking intervisie met professionals

In deze handreiking vinden SO/IO en lerarencoaches meer info en methodieken om intervisie voor professionals (WPB, starters) vorm te kunnen geven

 • Praktische uitvoering

Handreiking intervisie met studenten

In deze handreiking vinden SO/IO van BOS achtergrondinformatie, spelregels en voorbeelden van methodieken om intervisie voor studenten vorm te kunnen geven.

 • Praktische uitvoering

Afspraken facilitering schoolopleiders BOS

In dit document zijn de afspraken te vinden die zijn gemaakt met betrekking tot facilitering van de schoolopleiders van BOS.

 • Afspraken en beleid

Afspraken facilitering werkplekbegeleiders BOS

In dit document zijn de afspraken te vinden die zijn gemaakt met betrekking tot facilitering van de werkplekbegeleiders van BOS (Sovot: per 2022-2023, Libréon: per 2023-2024).

 • Afspraken en beleid

Afspraken online rechten BOS

In dit document zijn de afspraken te vinden die gemaakt zijn over de online rechten die studenten krijgen (o.a. wat betreft Magister) om te zorgen dat ze zich deel van het team voelen en hun taken als student goed uit kunnen voeren.

 • Afspraken en beleid

BOS Event Presentatie 'Hokjes en vooroordelen'

Op 7 februari 2023 heeft Kennedy Tielman bij het Bos Event een workshop verzorgd over 'hokjes en vooroordelen, diversiteit en inclusie binnen het onderwijs.' Hier vind je zijn presentatie. 

 • Achtergrondinformatie en inspiratie
1 2 3